Ranný beh. Viete, čo urobí s vašim telom?

Pri niektorých činnostiach sa nemusí nadrieť, aby ste dosiahli žiadaný výsledok. To platí aj o športovaní, nie je nutné zodrať sa v posilňovni, aby ste spozorovali na sebe nejaké pozitívne zmeny, ale ak si zabeháte ráno každý deň nejakých pár minút, účinkami budete istotne prekvapení.

jogging

Ráno je najvhodnejšie
Športovať je dôležité nielen z hľadiska udržania si kondície, ale hlavným cieľom je zdravie. V zdravom tele zdravý duch, hovorí príslovie, a má pravdu. S tým je však nevyhnutne spojený aj dobrý pocit a ďalšie benefity športovania. Zlepšená kondícia, chuť do života či radosť z každého nového dňa za tú trochu námahy určite stoja. Beh je jedným z tých športových aktivít, ktoré toto všetko ponúkajú. Odhodlať sa začať s behom niekedy vyžaduje dosť sebazaprenia, ale ak si na tento pohyb zvyknete, telo si ho bude pýtať činky samo. Najlepšie je podľa možností začať behávať ráno, netreba však vstávať o tretej, hodinka skôr bude absolútne stačiť. A štvrťhodinka ranného behu na čerstvom vzduchu je pre telo neskutočným povzbudením. Každý sám na sebe časom pocíti, že z toho vznikol rituál, ktorý už k jeho bežnému dňu akosi patrí.

emoce

Každý začiatok je ťažký
Zabehnúť si „svoje“ každé ráno je vynikajúcim štartom do nového pracovného dňa, ktorý začnete s úsmevom a s radosťou, pri plnení pracovných povinností bude mať viac energie a tri či štyri kávy denne už nebudú nutnosťou. Telo sa vám za vašu starostlivosť odplatí väčšou výkonosťou a zlepšenou fyzickou kondíciou, ktorá po nejakom čase naberie ten správny smer. Chce to len trocha sebazaprenia a pravidelnosti, vydržať aj ťažké začiatky, pretože každá zmena v živote chce svoj čas a vytrvalosť, ale ovocie, ktoré to prinesie, stojí za to. Začnite zľahka, urobte pár okruhov okolo paneláka, po čase pridajte pár metrov naviac, a garantujeme vám, že ani sa nenazdáte a bez svojej dennej dávky behu už nebudete vedieť žiť.