Tie správne pneumatiky

Problematika pneumatík je pomerne široká. V dnešnej dobe je množstvo výrobcov, ktorí ponúkajú svoje služby, tovar. Tak ako aj v iných oblastiach, aj v tejto je trh výrazne rozvinutý. Keď si sadneme za internet, nájdeme množstvo výrobcov, značiek a mnohých ponúk. Kto sa v tom má vyznať?

pnematika

Tie najlepšie pneumatiky

Ktorá je tá najlepšia pneumatika? Nuž na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. V prvom rade si treba položiť otázku, na aký účel potrebujeme používať pneumatiky. Jazdíme skôr po meste alebo viac po diaľnici? Jazdíme rýchlo, alebo jazdíme pomaly? Jazdíme po krásnom asfalte, alebo jazdíme po rozbitých a štrkových cestách? Keď odpovieme tieto otázky, môžme pristúpiť k výberu pneumatík.
Tu sa môžeme riadiť niekoľkými zásadami.

Na dezéne záleží

Podľa povrchu na akom jazdíme, je potrebné vyberať si tvar dezénu. Hladký nový dezén je vhodnejší skôr na dlhšie trasy a väčšie rýchlosti. A samozrejme na diaľnice a kvalitný povrch ciest. Pokiaľ jazdíme na rozbitých či rozjazdených cestách, je vhodnejšie voliť výraznejšiu vzorku dezénu, ktorá nám zabezpečí lepšie jazdné vlastnosti. Taktiež je dobré si uvedomiť, či viac jazdíme po suchých cestách, alebo po mokrých. Alebo voliť kompromis.
Mnoho výrobcov ponúka dezén, ktorý je vhodný aj na suché cesty aj na mokré. Takže má dobrú priľnavosť, ale dobre odvádza vodu. To isté samozrejme platí aj o zimnom dezéne. Pokiaľ jazdíme viac po snehu, je vhodné voliť dezén, ktorý má lepší záber. Pokiaľ jazdíme skôr po mokrých cestách, je zbytočné kupovať hrubý a príliš hlučný dezén.

pneu

Záleží na značke?

Áno, v dnešnej dobe ešte stále záleží aj na značke. Tým samozrejme nechceme povedať, že lacnejšie gumy od neznámych výrobcov musia byť hneď nekvalitné. Tu ale treba dať dôraz na recenzie a spätnú väzbu od zákazníkov, ktorí takéto dezény a značky už vyskúšali. Ideálne niekoľko rokov.
Takže pokiaľ sa chystáte prezúvať auto, dobre si zvážte, aký typ dezénu a akú značku si vyberiete.