Všeliek ktorý si vyrobíte za pár minút

Cesnak, med a citrón, sú svojimi priaznivými účinkami na zdravie, dobre známe. Zároveň sa jedná o tých najlepších bojovníkov so všetkými chorobami, zápalmi, baktériami, či vírusmi v našom organizme. Ak si z nich teda vyrobíte sirup, získate prírodný liek, ktorý potlačí chorobu už v jej začiatkoch.

česnek
 
Postup výroby
 

  • Pripravte si uzatvárateľnú, sklenenú fľašu. Tie s nízkym hrdlom sú lepšie, pretože ich viete dôkladnejšie umyť. Tým zabránite tomu, aby sa dovnútra dostali choroboplodné zárodky, ktoré by sirup mohli znehodnotiť. Istota, je fľašu aj uzáver krátko povariť v horúcej vode a poutierať papierovou vreckovou.
  • Na sirup budete potrebovať iba cesnak, med a citrón. Ak chcete BIO produkt, zaobstarajte si chemicky neošetrované suroviny. Domáci cesnak a med sú určite najlepšie. BIO citrón kúpite dnes úplne bežne.
  • Pomery jednotlivých surovín nemusíte nijako extrémne dodržiavať. Nič z nich vám totiž nepoškodí. Hlavné je, aby ste si vyrobili dostatočne koncentrovaný prípravok. Na jednu hlavičku cesnaku, použite šťavu zo štyroch citrónov a minimálne tri polievkové lyžice medu. 
  • Cesnak postrúhajte, alebo roztlačte. Používajte nekovové kuchynské pomôcky. Kov totiž odoberá vitamíny, minerály a ostatné látky.
  • Citrón odšťavte, pridajte do neho med aj cesnak a všetko dobre premiešajte. Med môžete i trošku ohriať, aby sa vám s ním lepšie pracovalo, nikdy však nesmie vrieť. Tým by ste zabili všetko dobré.
  • Pokiaľ sa vám sirup bude zdať príliš hustý, môžete doňho pridať i pár kvapiek vody.
  • Zmes nalejte do fľaše, dobre ju uzavrite a odložte do chladničky, alebo na tmavé, suché a chladné miesto, napríklad od pivnice.
  • Čím dlhšie sirup odstojí, tým silnejší bude. Použiť ho však môžete aj ihneď po tom, ako si ho pripravíte.

med
 
Pri kašli, nádche, alebo prvých príznakoch nachladnutia, si dajte jednu kávovú lyžičku sirupu. Môžete ho zmiešať s vodou, alebo teplým mliekom. S jeho užívaním to nepreháňajte, pretože by ste si mohli podráždiť hrdlo.