Výlet v Paríži – toto musíte ochutnať

Bageta čerstvá a chrumkavá
Nie je nič lepšie, ako si pochutnať na bagete čerstvej priamo z rúry! Putovanie po uliciach Paríža s bagetou v ruke je nevyhnutné! Prečítajte si o tom, ako vybrať najlepšiu bagetu. Ale je to skvelé pečivo, ktoré nikde inde nenájdete !
Croissant ako ste ho ešte nemali
Choďte do toho a dajte si tento výlet. Dajte si ten čokoládový croissant na raňajky. Po prvom zahryznutí nebudete ľutovať! Každé pekárstvo alebo cukrárstvo v meste bude mať „pain au chocolat“, najmä ráno. Pokúste sa tam dostať hneď pri otvorení, aby ste ich dostali čo najčerstvejšie, keď sú najlahodnejšie !věž.jpg
Užite si čo najviac syra
Najlepšie na tom všetko je cena, syr v Paríži je lacný! Väčšina syrov predstavuje najmenej polovicu ceny, akú nájdete napríklad u nás, takže si pochutnajte ! Prehliadka jedla je skvelý spôsob, ako vyskúšať veľa druhov syrov a dozvedieť sa viac o výrobe syrov a o tom, ktoré syry sú najlepšie.
Hranolky to je proste klasika
Toto je francúzska klasika a väčšina ľudí je prekvapená zistením, že hranolky naozaj sú originálom Francúzi! Keď som prvýkrát prišiel do Paríža, bol to najšokujúcejší fakt francúzskeho jedla. Po dlhom dni chôdze okolo Paríža sa zastavte v každom bistre pre toto výdatné jedlo!
Čokoláda v šálke mňam
Nezabudnite vyskúšať „chocolat chaud“  pri prechádzke mestomi. Hustá, bohatá a krémová, na rozdiel od všetkého, čo ste mali doma. Na rozdiel od americkej horúcej čokolády, ktorá sa zvyčajne vyrába zo sladkého prášku, sa francúzska horúca čokoláda vyrába zo skutočnej tvrdej čokolády, topenej mliekom a menej sladkej!starožitosti.jpg

Nechajte Créme Brûlée sa pomaly rozpúšťať v ústach a na jazyku
Táto francúzska klasika chutí ešte lepšie ako dezert po jedle v parížskej reštaurácii. Vynikajúci vaječný puding s krehkou hornou časťou je čisté nebíčko v ústach! Naučte sa, ako si vyrobiť svoj vlastný Créme Brûlée a môže to byť vaše skryté tajomstvo úspechu v kuchyni! Tento dezert nájdete vo väčšine parížskych reštaurácií v okolí mesta.